Algemene voorwaarden

RefSupplies is als handelsmaatschappij ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (Nederland) en de kruispuntbank ondernemingen (België). RefSupplies verricht haar werkzaamheden uitsluitend in overeenstemming met deze voorwaarden, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. Deze voorwaarden zijn van toepassing op de online winkel van RefSupplies.

1. Koop overeenkomst

Een koopovereenkomst komt tot stand na plaatsing van de order in onze onlinewinkel. Na het plaatsen van uw bestelling, ontvangt u bevestiging van uw bestelling in uw mailbox. Fouten en vergissingen komen geheel voor risico en rekening van de koper. Indien u geen bevestiging van uw bestelling heeft ontvangen, raden wij u aan om uw spambox te checken.

2. Prijzen

De door ons genoemde prijzen zijn in euro’s, inclusief BTW, maar exclusief verzendkosten. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen. Gewijzigde prijzen hebben geen invloed op lopende orders.

3. Acties

Regelmatig kunt u op onze website gebruik maken van diverse acties. Dit kan uiteen lopen van ‘gratis verzending’ tot ‘..% korting’ op bepaalde artikelen. Om deze acties administratief in het systeem te verwerken, maken wij gebruik van oa. kortingcodes. Regelmatig gebeurt het dat meerdere acties tegelijkertijd lopen (lees: actief zijn). Het is niet mogelijk om gebruik te maken van meerdere acties tegelijk. Indien u gebruik wilt maken van een actie, en er zijn meerdere mogelijkheden, dan kunt u zelf een keuze maken. Het gebruik van kortingsacties is onder voorbehoud en niet meer dan 1 actie tegelijkertijd. Uitgezonderd zijn natuurlijk de ‘gratis artikelen bij aankoop van…’ acties.

4. Betalingswijze

Betaling vooraf per bank/giro

U moet bij RefSupplies uw bestelling vooraf betalen per bankrekening. Daarvoor boekt u zelfstandig het bedrag van uw bestelling over naar bankrekeningnummer NL36 RABO 0170 0750 36 (Nederland) ten name van RefSupplies. Vergeet niet om uw order bij uw betaling te vermelden, dit zorgt namelijk voor een snellere verwerking van uw bestelling. Na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling verzonden.

5. Verzendwijze en kosten

Orders worden verzonden met DPD (Nederland). De order wordt dan in de meeste gevallen binnen 2 tot 3 werkdagen geleverd (na ontvangst van betaling). Dit geldt alleen voor binnenlandse verzendingen. Verzendingen geschieden steeds voor rekening en risico van de verkoper. De keuze van de wijze van verzending en verpakking is aan ons*. Als tijdstip van de juridische levering geldt het moment waarop u de goederen ontvangt.

Wij bieden ook de mogelijkheid uw bestelling af te leveren op een ander adres. U kunt dat aangeven bij het invullen van uw adresgegevens.

U kunt bij ons ook uw bestelling afhalen. Voor het afhaaladres verwijzen wij naar onze contactpagina. Vooraf dient dan een afspraak gemaakt te worden via e-mail.

* Het is mogelijk dat wij uw bestelling per brievenbuspost versturen. Indien u dit wilt voorkomen adviseren wij u om de optie “handtekening voor ontvangst” aan te geven. Hiervoor betaalt u wel een kleine toeslag.

6. Levertijd

Bestellingen die u heeft geplaatst op werkdagen voor 2 uur ‘s middags heeft u binnen 2 a 3 dagen in huis. Uitzonderingen hierop zijn kleding (deze wordt niet uit voorraad geleverd), gepersonaliseerde items en backboards. Vanzelfsprekend vallen leveringen buiten Nederland hier ook buiten. Met ons assortiment van zoveel verschillende artikelen uit verschillende landen ontkomen we er niet aan dat er soms artikelen tijdelijk niet leverbaar zijn waardoor de order vertraagd. Wilt u van te voren zekerheid of duidelijkheid hebben over de levertijd van een artikel, mail dan met ons (johan@refsupplies.nl).

Als een artikel (tijdelijk) niet leverbaar blijkt te zijn, nemen wij contact met u op. Zorg dus altijd dat uw emailadres juist is ingevuld en u deze regelmatig bekijkt.

7. Ruilen/retourneren van een artikel

Klanten van RefSupplies hebben het recht om na ontvangst van de goederen binnen 7 dagen een artikel te ruilen/retourneren. De klant draagt daarbij zelf op voor de kosten van terugzending. De goederen kunnen worden geretourneerd in onbeschadigde staat en in originele verpakking. Ze moeten in dezelfde conditie verkeren als bij ontvangst en mogen niet gebruikt of gedragen zijn.

Procedure retourneren/ruilen.

U kunt u op elk moment een retourzending bij ons aanmelden. Mail ons en meldt het betreffende artikel als retour aan. Pas nadat u van obs een bevestiging hebt gekregen, verstuurd u het artikel. Dit doet u door het artikel goed te verpakken; het adres waarhen te verzenden nemen wij op in de bevestiging. Stuur niets terug zonder dat er contact is geweest! Retour zenden is op eigen kosten.

Bij ontvangst zullen wij uw zending verwerken. Welke stappen volgen is afhankelijk van het doel van uw retourzending. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, mail ons dan.

Bij onbeschadigd retour sturen betalen wij het aankoopbedrag minus € 0.25 (administratie- en verwerkingskosten) terug.

8. Garantie

Indien de klant een beschadigd product ontvangt, wordt deze door RefSupplies omgeruild voor eenzelfde dan wel vergelijkbaar product. Hiertoe dient de klant binnen 14 dagen na de ontstane klacht contact op te nemen met ons. Als wij constateren dat wij een beschadigd product hebben verstuurd vergoeden we ook de verzendkosten van de klant. Daarnaast heeft u op uw aankopen de gebruikelijke fabrieksgarantie, als het produkt niet aan uw wensen voldoet, omdat het bijvoorbeeld kapot gaat (zonder bovenmatige slijtage), kunt u dit voorleggen aan de klantenservice (liefst met foto). Dit kunt u doen, door ons een e-mail te sturen naar yves@refsupplies.eu of johan@refsupplies.nl met daarbij een uitleg van de klacht en indien het mogelijk is een foto van de klacht/product. Wij zullen dan proberen om binnen 2 tot 3 werkdagen een beslissing te nemen omtrent deze klacht. Vereist de klacht nadere bestudering en/of inspectie, dan zal RefSupplies daarover contact opnemen om tot een juiste oplossing te komen.

9. U hebt het verkeerde artikel ontvangen

Indien de klant een verkeerd product ontvangt, wordt deze door RefSupplies omgeruild voor eenzelfde dan wel vergelijkbaar product. Hiertoe dient de klant binnen 14 dagen na verzending contact op te nemen met onze klantenservice. Als wij een verkeerd product hebben verstuurd vergoeden wij de verzendkosten van de klant.

10. Klachten

Binnen Nederland zijn op al onze overeenkomsten het Nederlandse recht van toepassing. De bevoegde Nederlandse rechter is bij aansluiting van andere instanties bevoegd tot kennisneming van alle geschillen die uit hoofde van de overeenkomst tussen RefSupplies en de wederpartij mochten ontstaan. Klachten over uw order dient u altijd binnen 14 dagen schriftelijk aan ons te melden.

11. Niet respecteren van onze voorwaarden

Als een klant van RefSupplies onze voorwaarden niet respecteert zoals deze zijn geformuleerd vervalt elk recht op ruilen, retourneren of crediteren van een order. RefSupplies behoudt het recht om alle gemaakte kosten van een order achteraf wel in rekening te brengen aan de klant.