Waarom RefSupplies?

RefSuppliesHet idee is ontstaan vanuit de ervaringen om verschillende scheidsrechtersmaterialen te krijgen in Nederland. Toen het niet lukte om de (door mij gewaardeerde) Smitty 9″-koorden te krijgen in Nederland was “de maat vol” en heb ik besloten te gaan onderzoeken of het opzetten van een scheidsrechterswinkel zou lukken. Vanuit verschillende contacten met binnen- en buitenlandse leveranciers kon het gewenste productaanbod gerealiseerd worden en is de shop opgezet. Eerst alleen via Facebook en later ondersteund met deze website.

We zijn ons ervan bewust in een zogenaamde niche-markt te handelen en dan ook nog eens seizoens/vervangingsgerelateerde items te hebben. Daardoor zijn keuzes gemaakt in het aanbod. Ook wordt rekening gehouden met leveranciers (en bezorgkosten) vanuit het buitenland. Onze leveranciers zitten, naast Nederland en Belgie, in Hongarije, Servie en natuurlijk in Amerika.

De doelstelling is om alle aangeboden producten op voorraad te hebben om zo snel mogelijk te leveren enerzijds, en anderzijds om vanuit de wens van de klanten op zoek te gaan naar producten die zij willen gebruiken om hun rol als scheidsrechter zo optimaal mogelijk te vervullen.

Werkgebied – RefSupplies

RefSupplies is gestart met een focus op basketbal binnen Nederland en Belgie. Nederland wordt verzorgd door Johan Smulders en België door Yves van Cleven. Beiden basketballscheidsrechter en hierop aansluitende functies. Zij kennen elkaar vanuit het 3×3 FIBA circuit en bleken ieder afzonderlijk rond te lopen met het plan een scheidsrechtersshop op te zetten. Een samenwerking was toen snel gevormd.
Dat uitbreiden naar de rest van Europa té ambitieus is, daar hebben we geen oren naar dus watch out..!

Sporten – RefSupplies

Primair is RefSupplies ontstaan vanuit het basketball. Maar alle sporten worden begeleid door scheidsrechters die vanuit die rol behoefte hebben aan ondersteunende materialen. RefSupplies wil hierin voorzien heeft vanuit die gedachte aandacht voor deze sporten. Schroom daarom niet contact op te nemen.